Veilig en Fit

Een bijdrage over Verklaring Omtrent Gedrag

De club telt ca. 400 leden van 1,5 jaar tot 80+ jaar en heeft een eigen sportaccommodatie. De vereniging is in 1920 opgericht en over vier jaar vieren we ons 100 jarig bestaan. Meisjes, jongens en volwassenen kunnen bij P.H.D.E.S. terecht voor turn-, gymnastiek-, freerun-, peutergym-, kleutergym-, jazzdans- en Zumbalessen. Ook bieden wij danslessen voor kinderen met een beperking. Volwassenen zijn actief met keepfit en aerobiclessen.

Veiligheid
Staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben er in 2012 voor gekozen om voor alle bestuursleden, leiding en vrijwilligers een VOG aan te vragen.
In 1e instantie moest iedereen zelf actie ondernemen en de VOG aanvragen bij de gemeente en de onkosten zelf voorschieten. In 2015 hebben we ons aangemeld bij NOC*NSF om in aanmerking te komen voor het digitaal aanvragen van de gratis VOG.

Na even de weg hierin te moeten zoeken, zoals aanvragen van E-herkenning, gaat het aanvragen van de gratis VOG snel en soepel.

Twee personen hebben deze taak op zich genomen. Als zich een nieuw kaderlid of een vrijwilliger meldt, zal voor deze persoon een VOG aangevraagd worden.

De vereniging vindt het heel belangrijk dat een ieder bereid is om een VOG aan te vragen. Dat wil niet zeggen dat hiermee alles ingedekt is. Iedereen zal betrokken en goed moeten blijven opletten bij alles wat er gebeurt in de club. Bij onregelmatigheden kan men altijd terecht bij een van de twee vertrouwenspersonen. Dit is gelukkig nog niet nodig geweest

Bijna dagelijks worden er sportlessen gegeven, zowel op recreatief als op wedstrijdniveau. De trainingen vinden plaats in onze eigen sportzaal of op een andere locaties elders in Landgraaf.

Samenwerking
De laatste jaren wordt veel aandacht besteed aan ledenwerving, met name voor de turnafdeling en de senioren, waardoor de vereniging een behoorlijke ledengroei doormaakt. Op dit moment werkt de vereniging nauw samen met enkele scholen in Landgraaf in het kader van het project “De gezonde basisschool”. Onze trainers verzorgen bewegingslessen op deze scholen.

Hannie Erens en Lizanne Franzen
bestuursleden